![Dip de alcachofa y espinaca Dip de alcachofa y espinaca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA2DD855-E4F5-4B5A-A218-55345332AF10/Derivates/AF0C334C-E560-4F8D-BF42-115C55071E5F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso parmesano
- 10 g de aceite de oliva
- 6 dientes de ajo
- 300 g de corazones de alcachofa en aceite
- 150 g de hojas de espinaca fresca
- 75 g de queso idiazábal
- 75 g de crema
- 1 cdita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 40 g de pan molido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 7035 kJ / 1675 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 151 g
- Tłuszcz
- 160 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con parmesano
30 Min
Aderezo de mostaza y balsámico
5 min
Ensalada César
15 Min
Crudités con dip de queso azul
10 Min
Dip de espinaca y alcachofa
20 Min
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1h 25min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 min
Dip de alcachofa y portobello
30 Min
Betabeles con alioli de cilantro
55 Min
Crema de jitomate
30 Min
Tacos de lechuga Hunan
35 Min