Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 30 g dientes de ajo, pelados
- 25 g echalots
- 35 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta molida
- 16 camarones grandes, con cabeza y piel
- 1200 g de agua
- 3 limones en mitades, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 563 kJ / 134 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Papas rostizadas TM6
1 godz. 15 min
Pescado a la veracruzana
30min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 godz.
Camarones en salsa de pimientos
25min
Camarones al mojo de ajo
20min
Pescado a la talla
40min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35min
Pescado empapelado al chile serrano
30min
Pasta con camarones
35min
Camarones al ajillo
35min
Camarones al ajillo
25min