Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 30 g dientes de ajo, pelados
- 25 g echalots
- 35 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta molida
- 16 camarones grandes, con cabeza y piel
- 1200 g de agua
- 3 limones en mitades, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 563 kJ / 134 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1 Std. 30 Min
Pescado empapelado al chile serrano
30 Min
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2h 15min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25 Min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Camarones al ajillo
25 Min
Coctel de camarón estilo Acapulco
1 godz. 10 min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 Std.
Camarones en salsa de pimientos
25 Min
Camarones al ajillo
35 Min
Pescado a la talla
40 Min
Camarones al mojo de ajo
20 Min