![Camarones picantes con ajo y tomate cherry Camarones picantes con ajo y tomate cherry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D0D641AA-3F32-47D4-BE82-B04732A71539/Derivates/9518108B-6E30-4D58-94D0-2368CFE4C639.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 30 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 1 chile rojo, fresco
- 250 g de camarones grandes, pelados
- 250 g de jitomate cherry, en mitades
- 1500 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de espagueti
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2486 kJ / 592 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 godz.
Camarones al ajillo
35 min
Camarones al ajillo
25 Min
Pasta con camarones
35 min
Salmón al horno con ensalda de tocino y vinagreta de balsámico
30 min
Pescado con ajo y chile de árbol
40 min
Camarones al mojo de ajo
20 min
Pasta con camarones y chorizo
30 min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30 min
Ceviche de marlin
25 Min
Camarones en salsa de pimientos
25 Min
Pescado a la diabla
30 min