Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 piezas de pimiento rojo, sin semillas y en trozos
- 1 pieza de cebolla, en trozos
- 1 jitomate, en cuartos sin semillas
- 1 diente de ajo
- 1 chile serrano
- 2 hojas de laurel, secas
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 5 g de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 5 g de paprika
- 1 pizca de azúcar
- 10 g de concentrado de caldo de pollo
- 10 g de aceite de oliva
- 750 g de camarones medianos crudos, pelados
- 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 693 kJ / 165 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Camarones al mojo de ajo
20 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30 min
Carne en su jugo
35min
Pollo al cilantro
35min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35min
Camarones saganaki con queso feta
35min
Camarones al ajillo
25 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min