Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g miolo de buzinas congeladas
- 100 g água, mais q.b. p/ cozer
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 130 g cenoura cortada em pedaços
- 150 g polpa de tomate
- 70 g azeite
- 100 g bacon cortado em cubos
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 100 g cenoura cortada em rodelas
-
2
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 2 cubos de caldo de marisco - 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 820 g feijão-branco cozido escorrido
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 476 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Feijoada de lingueirão e batata-doce
2hod. 55min
Feijoada à transmontana
45min
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1h 10min
Menu: Carne guisada com bolinhos de pão a vapor; Mini cheesecakes
2j 10 menit
Rancho
24h
Feijoada de chocos
45min
Feijoada de chocos
40min
Favas guisadas
50min
Rancho
2h 45 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45min
Sopa rica de peixe
2j 30 menit
Guisado de lulas e feijão com arroz
1h