Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- Sal q.b.
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 300 g grelos cortados em pedaços
- 70 g azeite
- 3 dentes de alho
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 282 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Esparregado de feijão-verde
45 Min
Arroz de grelos
45 Min
Piza de espinafres e funcho
1 Std. 40 Min
Migas da Lousã
12 Std. 40 Min
Esmagada de favas
45 Min
Escabeche de peixe-espada com batatinha nova e molho de mostarda
50 Min
Arroz de favas e enchidos
40 Min
Esparregado
20 Min
Migas de grelos com ovo escalfado
1 Std.
Puré de favas com entrecosto
8 godz.
Esparregado de grelos e nabiças
40 Min
Magusto
50 Min