Fusilli com frango e azeitonas

Fusilli com frango e azeitonas

4.5 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

  • peito de frango cortado em cubos
    600 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • cenoura cortada em rodelas finas
    70 g
  • ervilhas descongeladas
    250 g
  • folhas de tomilho
    1 c. chá de
  • água
    1500 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    2 c. chá de
  • massa tipo fusilli tricolor
    350 g
  • azeite mais q.b.
    30 g
  • cebola
    100 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    ½
  • pimento verde cortado em pedaços
    ½
  • dentes de alho
    2
  • cogumelos frescos cortados em quartos
    150 g
  • vinho branco
    150 g
  • azeitonas pretas s/ caroço cortadas em rodelas
    70 g
  • milho cozido escorrido
    120 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 491.2 kcal / 2055.1 kJ
Białko 34.5 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 961.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...