Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 60 g talo de aipo
- 30 g azeite
- 500 g chocos limpos
- 150 g vinho branco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 5 g concentrado de tomate
- 250 g feijão-verde cortado em juliana
- 700 g água
- 300 g arroz carolino
- 1 ½ laranja (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1479.2 kJ / 353.5 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 718.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40min
Feijoada à marinheiro
1小时
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35min
Cotovelos com bacalhau e hortelã
40min
Caldeirada de Lulas
45 Min
Empadão de lulas
1 Std. 25 Min
Rancho
13 godz. 35 min
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Arroz de lulas
1小时
Salmão e feijão-verde em papelote
35min
Filhós de abóbora
1 Std. 30 Min
Pudim de ovos
45 Min