Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite
- 200 g miolo de camarão
- 30 g chalota
-
250
g ervilhas frescas
lub 250 g ervilhas descongeladas - 700 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 320 g massa tipo laços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com cogumelos e bacon
50min
Orzo com atum, ervilhas tortas e molho de manjericão
45min
Linguini com camarão e cogumelos
40min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35min
Salada de orzo com camarão
45min
Massa com frango e pesto de curgete
1h 10min
Penne com camarão e molho de acelga
50min
Penne com húmus e atum
30min
Salada de pescada com molho de manga
35min
Penne integral com frango e molho de laranja
1h
Massa com salmão e azeite de hortelã
40min