Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g azeite
- 10 g salsa
- 5 g gengibre
- 1 dente de alho
- 1 limão (raspa e sumo)
- 600 g posta de pescada
- 150 g couve chinesa cortada em pedaços grandes
- 1 ½ c. chá de sal
- 5 g molho de soja
- 1000 g água
- 500 g batatinha nova cortada em quartos
- 300 g feijão-verde descongelado cortado em juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1960 kJ / 469 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 min
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Bacalhau com todos
1óra
Papelotes de salmão com ervas aromáticas ao estilo mediterrâneo
40 min
Pescada no forno
50min
Estufado de peixe com especiarias
2óra
Douradas ao vapor
40 min
Salmão com legumes a vapor
40 min
Papelotes de pescada com legumes verdes
30min
Salada de arroz com legumes e peixe
40 min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 min
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1óra