Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g esparguete
- 35 g azeite
-
1
pé de rosmaninho, só as folhas
lub 1 pé de alecrim, só as folhas - 8 dentes de alho
- 200 g tomate maduro s/ sementes, cortado em pedaços
- 10 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1964.5 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1065.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 Min
Arroz com cogumelos, nabiças e linguiça
35min
Arroz de feijão com morcela
35min
Penne com atum
30min
Esparguete à portuguesa
45 Min
Penne com alcachofra e tomate
1 Std. 5 Min
Massa com molho de tomate cru e almôndegas de aveia e cenoura
1 Std.
Piza picante
1 Std. 20 Min
Cozer 6 salsichas Frankfurt
20min
Massa com molho de tomate assado
30min
Massa da quinta
40 Min
Arroz de limão com omeleta de fiambre
35min