Risoto de bacalhau

Risoto de bacalhau

4.4 74 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

  • queijo da Ilha
    80 g
  • água
    1000 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • postas de bacalhau demolhado (baixas)
    500 g
  • folha de louro
    1
  • manjerona
    3 pés de
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    35 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • malagueta (opcjonalnie)
    1
  • salsa
    10 g
  • vinho branco seco
    100 g
  • tomate em pedaços
    100 g
  • arroz p/ risoto
    350 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 579.8 kcal / 2425.9 kJ
Białko 60.1 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 50.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 6549.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...