Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo da Ilha
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g postas de bacalhau demolhado (baixas)
- 1 folha de louro
- 3 pés de manjerona
- 35 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 10 g salsa
- 100 g vinho branco seco
- 100 g tomate em pedaços
- 350 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2425.9 kJ / 579.8 kcal
- Białko
- 60.1 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 6549.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com risoto de funcho
25 min
Risoto de pato
1h 15min
Risoto de línguas de bacalhau
55 min
Risoto jamaicano
45 min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1h
Risoto de polvo
1 godz. 20 min
Risoto de dourada
1h
Risoto de bacalhau com hortelã
30 min
Risoto de bacalhau com grão
40 min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 min
Risoto de curgete e camarão
35 min