![Champiñones salteados al ajillo Champiñones salteados al ajillo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5584021-25F7-467F-941A-5C91759619CD/Derivates/5E279D04-C028-4552-9B1E-D50F380B7B07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo, pelados
- 10 g de perejil fresco, sólo las hojas
- 10 g de chile guajillo, desvenado (1 pieza)
- 400 g de champiñones, en cuartos
- 30 g de aceite
- 1 cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 426.2 kJ / 101.9 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 590.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa boloñesa
35min
Lentejas estofadas
9h
Coliflor gratinada
55min
Mayonesa
5min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Champiñones al ajillo
15min
Champiñones frescos sofritos 300 g TM6
25min
Coliflor al vapor (300 g) en cestillo
20min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30min
Tocino y champiñones sofritos TM6
20min
Pimientos sofritos 200 g TM6
20min
Crema de calabacita
25min