Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomates, muy maduros
- 1 diente de ajo
- 80 g de pimiento rojo, en lata
- 40 g de cebolla
- 100 g de pepino, pelado
- 20 g de vinagre
- 1 ½ cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva
- pan, tostado para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 911 kJ / 217 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25 Min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 Min
Sopa fría de aguacate
5 Min
Tarta de Santiago
45 Min
Gazpacho de pepino y hierbabuena
40 min
Almejas a la marinera
1h 10 min
Sopa fría de coliflor
5h
Gazpacho con fresas
10 Min
Pescado a la sal con salsa de perejil y limón
40 min
Crema fría de aguacate
10 Min
Humus
15 Min