Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 200 g de queso parmesano, en trozos (3 cm)
Salsa Boloñesa
- 180 g de champiñones
- 130 g de zanahoria, en trozos
- 130 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 rama de apio, en trozos
- ½ pimiento rojo, desvenado y en trozos
- 400 g de jitomate, en trozos
- 30 g aceite (opcjonalnie)
- 500 g de carne molida de res
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 cdita de orégano seco
- 1 hoja de laurel seca
- 3 cubos de caldo de carne
Salsa Bechamel
- 1000 g de leche
- 80 g de mantequilla sin sal, blanda
- 100 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pizcas de nuez moscada en polvo
Preparación de la lasaña
- 250 g de pasta seca, tipo lasaña, 12 hojas (aprox. 10 cm x 20 cm)
- mantequilla sin sal, para engrasar el molde y la superficie
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4161 kJ / 994 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 4 g