Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 170 g de cebolla, en cuartos
- 2 zanahorias medianas, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 rama de apio
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 250 g de carne molida mixta
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 450 - 500 g de salsa de jitomate
- 1 pizca de azúcar
- 400 g de agua
- 300 g de pasta seca corta, tipo macarrón o codito
- 150 g de queso Emmental, rallado
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 3181 kJ / 761 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 42.8 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35min
Espagueti a la boloñesa
50min
Spaguetti carbonara
40min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30min
Espagueti carbonara
40min
Pasta con carne molida
45min
Ensalada de pasta
40min
Macarrones boloñesa
40min
Espagueti con salsa de tomate y atún
45min
Pasta con pollo y verduras al vapor
50min
Macarrones gratinados
40min
Espagueti con champiñones y tocino
35min