Urządzenia i Akcesoria
Sos curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1 łyżka curry, mielonego
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
40 g wody
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 - 2 łyżeczki mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
12.3 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
676.2 kJ /
161.6 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos koperkowy
15 min
Sos maltański
10 min
Szary sos polski
10 min
Majonez curry
10 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos BBQ
25 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Sos serowy Mornay
10 min