Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 1 łyżka curry, mielonego
- 80 g wina białego, wytrawnego
- 40 g wody
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 - 2 łyżeczki mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 549 kJ / 131 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos z sera cheddar
20 Min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
1h 45 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos koperkowy
15 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos beszamelowy
15 min
Sos serowy Mornay
10 min
Makaron a'la carbonara
30min