Urządzenia i Akcesoria
Sos curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1 łyżka curry, mielonego
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
40 g wody
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 - 2 łyżeczki mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
12.3 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
676.2 kJ /
161.6 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos koperkowy
15 min
Majonez curry
10 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Sos beszamelowy
15 min
Purée ziemniaczane
50 min