
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g estragonu, świeżego
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki, bez białych błonek, lekko zmrożonych
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy do smażenia burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 157.8 kcal / 660.4 kJ
- Białko
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 493.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Sos hamburgerowy
5 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Burger wołowy
20 min
Burgery z łódeczkami z batatów
1 godz. 40 min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 godz. 15 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min