Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g estragonu, świeżego
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na kawałki, bez białych błonek, lekko zmrożonych
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 524 kJ / 125 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klasyczne burgery wołowe
1h
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1h 15 min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Shoarma z kurczaka
1h 45min
Burger wołowy
20 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45min
Burger DELUXE
2h 15min
Burgery wołowe w razowej bułce
2h
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40min
Bułki maślane do burgerów
1h 20 min