Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na kawałki, lekko zmrożonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos hamburgerowy
5min
Bułki maślane do burgerów
1 Std. 20 Min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1h 40min
Burger drobiowy
30min
Klasyczne burgery wołowe
1h
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 Std. 15 Min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2h
Tortille z wołowiną
1h
Burgery wołowe w razowej bułce
2h
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Burgery z łódeczkami z batatów
1h 40min