
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
25 porcji
Składniki
-
1000 g pomidorów bez gniazd nasiennych i skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka octu
-
½ łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego (opcjonalnie)
-
1 - 2 goździki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
15.7 kcal /
65.8 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
96.6 mg