Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
25 porcji
Składniki
-
1000 g pomidorów bez gniazd nasiennych i skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka octu
-
½ łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego (opcjonalnie)
-
1 - 2 goździki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
96.6 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
65.8 kJ /
15.7 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ketchup
1h 20min
Sok pomidorowy
20min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Ketchup curry
30min
Pikantny chutney marchewkowy
4h 10min
Pikle z ogórków z koperkiem
15min
Żółty ketchup
45min
Ketchup z cukinii
1h
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Sos paprykowy à la Ajvar
55min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min