
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
25 porcji
Składniki
-
pomidorów bez gniazd nasiennych i skórki, pokrojonych w ćwiartki1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
cukru30 g
-
octu1 łyżeczka
-
musztardy½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cynamonu, mielonego1 - 2 szczypty
-
liście laurowe, suszone1 - 2
-
ziarna ziela angielskiego (opcjonalnie)2
-
goździki1 - 2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
15.7 kcal /
65.8 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
96.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ketchup
1 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Sok pomidorowy
20 min
Ketchup curry
30 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Marynowane papryki
55 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min