![Crema de gambones Crema de gambones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BC2E26F2-4E7B-4F4D-BD55-BB11AD22C31F/Derivates/ac2b2585-b1d3-49a1-995b-ea8a4d2d9f3a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de arroz de grano redondo
- 1000 g de gambones crudos enteros
- 1100 g de agua
- 250 g de zanahoria en trozos
- 150 g de cebolleta en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 25 g de mantequilla
- 100 g de coñac
- 200 g de tomate triturado en conserva
- ¼ de cucharadita de colorante alimentario
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 2 pastillas de caldo de pescado
- 20 gotas de tabasco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 998 kJ / 239 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema con rape y gambas
30min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30min
Rape en salsa americana
1h
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1h
Emulsión de marmitako negro con rape
40min
Crema de verduras y gambas
1h
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min
Croqueta de gambón y berberecho en vaso
20min
Vichyssoise de aguacate con gambones
1h 30min
Crema de marisco
40min
Sopa marinera asturiana
30min
Vichyssoise de espárragos
30min