![Fideos con costilla y salchichas Fideos con costilla y salchichas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E81DECA0-82C9-4B0D-A97B-89CF09C9ACA6/Derivates/3aa7a174-db3c-4e55-ad98-90696a82951c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla en cuartos
- 80 g de pimiento rojo en trozos
- 70 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de costillas de cerdo frescas (de aprox. 4 cm)
- 600 g de agua
- 1 pastilla de caldo de carne
- 6 - 8 champiñones en cuartos o mitades
- 2 cucharadas de tomate triturado en conserva
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de comino molido
- 1 pellizco de colorante amarillo (opcjonalnie)
- 180 g de fideos de fideuá
- 150 g de salchichas frescas de cerdo en trozos
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2029 kJ / 485 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fideuá de costillas de cerdo adobadas (La fideuá de la Tía Mary)
1 Std.
Albóndigas con sepia
1 Std. 20 Min
Escudella i carn d'olla
1 Std. 30 Min
Fideuá con carne
30 min
Panellets
10h 30min
Salteado de butifarra y champiñones
30 min
Trinxat de col
1 Std. 15 Min
Pollo a la catalana
55 Min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de llardons d'Olot
1 Std. 30 Min
Coca de Llavaneres
1 Std.
Coca de Sant Joan
1 Std.