![Tarte abricot-pistache Tarte abricot-pistache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66153edc-7a17-4b59-b268-b48ff8e2ad21/Derivates/d208285e-b05b-46b8-b046-a4bfcf4d5dab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée à la pistache
- 75 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de farine de blé
- 80 g de sucre roux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème aux pistaches
- 180 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 60 g de sucre roux
- 2 œufs
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 8 abricots frais, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2892.8 kJ / 695.7 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 190.7 mg
Alternatywne przepisy
Mousses de framboises
1h 15 min
Tiramisu citron vert et framboises
25min
Entremets à la mousse de cassis
12h
Cake moelleux citron-coco-framboise
1u. 20min
Grand financier à la noisette
55 Min
Tartelette orange-pistache
1h
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Le vendômois
5 godz.
Eclairs à la pistache et fève tonka
1u. 20min
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3 godz. 40 min
Tarte aux noisettes et chocolat
3 Std. 15 Min
Gâteau aux poires
50 мин.