Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée à la pistache
- 75 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de farine de blé
- 80 g de sucre roux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème aux pistaches
- 180 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 60 g de sucre roux
- 2 œufs
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 8 abricots frais, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2892.8 kJ / 695.7 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 190.7 mg
Alternatywne przepisy
Crumble de figues à la noisette
45 Min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Financiers à la pistache
45 Min
Amandine aux abricots
1j 30 menit
Crumble aux poires, coings et noisettes
1j 30 menit
Financiers minute miel et framboises
35 Min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35 min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 Min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 menit
Tarte aux figues, amandes et romarin
2j 5 menit
Crumble aux pommes et fruits rouges
45 Min