Tarte abricot-pistache

Tarte abricot-pistache

4.3 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La pâte sablée à la pistache
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    75 g
  • de farine de blé
    80 g
  • de sucre roux
    80 g
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La crème aux pistaches
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    180 g
  • de sucre roux
    60 g
  • œufs
    2
  • de beurre coupé en morceaux
    60 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    60 g
  • abricots frais coupés en deux
    8

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 695.7 kcal / 2892.8 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 45.8 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 18.5 g
Sód 190.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...