![Bretzels, petits pains salés ou bagels Bretzels, petits pains salés ou bagels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13dfcc8a-7a70-4cec-8538-7497e1460b05/Derivates/dcc34cb7-d625-4201-9b2d-1503503cd0d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sachets de levure boulangère sèche
- 1150 g d'eau
- 150 g de lait
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le papier cuisson
- 10 g de sel
- 35 g de beurre mou
- 2 c. à café de sel
- 100 g de bicarbonate de sodium
- 1 œuf battu
- quelques grains de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
Bredele
12h 45min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Petits pains façon bretzel
2h
Petits sandwichs façon bretzel
2h 30min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min.
Streusel
2h
Kougelhopf
2h 55 min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Spätzles aux girolles
50min