Wersje kompatybilne
Pains pita à l'aubergine, œuf et sauce yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 125 g de yaourt à la grecque
- le zeste d'un citron jaune non traité
- ½ bouquet d'aneth frais, effeuillé
- du sel
- du poivre moulu
- 500 g d'eau
- 400 g d'aubergines, en rondelles de 5 mm d'épaisseur
- 4 œufs
- 4 pains pita
- 250 g de tomates cerise, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2h
Petits sandwichs façon bretzel
2h 30min
Onigiris végétariens
2h
Pizzas marinara
3h
Menu veggie - Bowls aux patates douces et sauce au tahini
50 min
Gaufres façon club sandwich
40 min
Pizza veggie aux tomates, artichauts, mozzarella et roquette
3h 35min
Rieska (pain lapon)
30 min
Chaussons aux épinards, dip vert
2 godz. 10 min
Ravioli de poireau, bouillon au citron
1h 35 min.
Nems de légumes
1h
Baos, petites brioches vapeur aux légumes
3h 10min