Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 豬五花肉 ,整塊
- ½ 茶匙 花椒粒
- 1 小撮 鹽
- 1 大匙 紹興酒
- 3 片 薑
- 1 根 蔥 ,切段
- 800 克 水
- 10 克 油
- 2 粒 蒜頭 ,切片
- 15 克 豆豉
- 15 克 豆瓣醬
- 250 克 蒜苗 ,切斜段,約4 公分
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1301.3 kJ / 311 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 602.1 mg