牛肉肉燥飯
TM6 TM5

牛肉肉燥飯

4.6 (33 oceny)

Składniki

  • 15 克 乾香菇 ,泡軟,瀝乾
  • 50 克 洋蔥 ,切片(約1公分)
  • 15 克 蒜頭
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,切段(約1公分)
  • 30 克 油
  • 400 克 牛肉絲 ,切小丁(約1公分)
  • 100 克 水
  • 40 克 醬油
  • 15 克 米酒
  • 25 克 冰糖
  • ¼ 茶匙 五香粉
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粗粒
  • ½ - 1 茶匙 紅蔥酥

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
4244.3 kJ / 1015.3 kcal
Białko
86.5 g
Węglowodany
68.9 g
Tłuszcz
48 g
Tłuszcz nasycony
235.2 g
Błonnik
9 g
Sód
2242.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy