蕃茄濃湯
TM6 TM5

蕃茄濃湯

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 1 粒 蒜頭
  • 50 克 洋蔥, 對半切
  • 30 克 奶油
    lub 30 克 橄欖油
  • 700 克 番茄, 對半切
  • 70 克 濃縮番茄泥
  • 1 茶匙 鹽
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 乾燥奧勒岡
    lub 1 茶匙 義大利綜合香料
  • 500 克 水
  • 1 塊 高湯塊 (蔬菜或肉類皆可)
    lub 1 滿茶匙 高湯醬 (蔬菜或肉類皆可)
  • 100 克 鮮奶油
  • 2 - 4 片 新鮮羅勒葉
  • 1 枝 新鮮巴西利, 只取葉子

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
790 kJ / 188 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy