Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- 410 g d'eau
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée (voir "Variante(s)")
- 15 g de sucre en poudre
- 300 g de farine à pain
- 40 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1043.8 kJ / 249.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 400.7 mg
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15min
Petits pains aux noix
4 godz. 30 min
Pain de campagne
4 Std.
Pain tordu à l’armagnac et confit d’ail
3h 15min
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux oignons
5h 30min
Pain à la feta et aux olives
5óra 15p
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain tressé aux olives
5h
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2 Std. 35 Min
Pain complet
5h
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min