![Pain aux olives Pain aux olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae44fc09-d6fe-4f91-880b-f98ace5f229e/Derivates/5e36c28d-44cd-4ab7-9eb0-ddfb3557e1b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- 410 g d'eau
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée (voir "Variante(s)")
- 15 g de sucre en poudre
- 300 g de farine à pain
- 40 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1043.8 kJ / 249.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 400.7 mg
Alternatywne przepisy
Pain aux différents fruits secs
2hod. 55min
Pains au lait fourrés aux abricots
2 Std. 15 Min
Petits pains de seigle
12h
Primo sale (fromage italien)
14ч.
Farine complète
5min
Baguette à la farine d'épeautre
4hod. 20min
Curry en poudre
15 min
Pains du Sud en 2 façons
1h 25min
Minifocaccias moelleuses
3h 30min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 Std. 45 Min
Pain tressé aux olives
5 Std.
Pizza quatre saisons au chèvre
1 Std. 45 Min