Soupe de lentilles aux blettes et au citron

Soupe de lentilles aux blettes et au citron

4.5 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1100 g d'eau
  • 200 g de lentilles blondes
  • 200 g de pommes de terre coupées en cubes
  • 5 feuilles de blette coupées en chiffonnade
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • le jus d'un citron jaune

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 199.5 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1173.3 kJ / 279.3 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...