
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1100 g d'eau
- 200 g de lentilles blondes
- 200 g de pommes de terre coupées en cubes
- 5 feuilles de blette coupées en chiffonnade
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'un citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 279.3 kcal / 1173.3 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 199.5 mg