Soupe de lentilles aux blettes et au citron

Soupe de lentilles aux blettes et au citron

4.5 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de coriandre fraîche équeuté
    ½ bouquet
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'eau
    1100 g
  • de lentilles blondes
    200 g
  • de pommes de terre coupées en cubes
    200 g
  • de blette coupées en chiffonnade
    5 feuilles
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • le jus d'un citron jaune

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279.3 kcal / 1173.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 199.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...