Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de avellanas
- 50 g de azúcar
- 50 g de avellanas tostadas
- 10 g de leche en polvo
Gianduja
-
150
g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
lub 150 g de chocolate con leche en trozos
Bombones
- 300 g de chocolate con leche en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 513 kJ / 122 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Azúcar de vainilla
72 godz.
Bombones de avellana, almendra y chocolate
1h 30min
Árbol de choux (Croquembouche)
2h
Volcán de chocolate
15min
Helado de chocolate
12 godz.
Helado de vainilla
12 godz.
Bombones de toffee
3h 15min
Herraduras de mazapán
1h
Bombones de chocolate blanco
3h 10min
Bombón helado de chocolate
5h
Barritas de chocolate y caramelo
4 godz. 30 min
Tarta bombón de avellanas
7 godz.