![Bombones de gianduja Bombones de gianduja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5FFA10D-A2F0-45B4-9653-8A9DFABDC013/Derivates/f7b2f7f8-1ae2-4371-a8d7-a8a0e3364236.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de avellanas
- 50 g de azúcar
- 50 g de avellanas tostadas
- 10 g de leche en polvo
Gianduja
-
150
g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
lub 150 g de chocolate con leche en trozos
Bombones
- 300 g de chocolate con leche en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 513 kJ / 122 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
1u. 10min
Bombones de toffee
3 Std. 15 Min
Gofres de sartén
45min
Trufas de chocolate negro
4 godz. 30 min
Bombones de chocolate blanco
3h 10 min
Azúcar de vainilla
72 Std.
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Herraduras de mazapán
1h
Rocas de chocolate heladas
1u. 20min
Barritas de chocolate y caramelo
4 godz. 30 min
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Coberturas de chocolate y aceite
15min