![Soufflé al Grand Marnier® Soufflé al Grand Marnier®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD1CD2AB-9586-4582-B919-C6A0B4D14B36/Derivates/ACDB0C22-8951-4875-A45F-92C8FA51A2E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 350 g de leche
- 45 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
Soufflé
- 1 cucharada de mantequilla para engrasar
- 2 cucharadas de azúcar para espolvorear
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 4 - 6 gotas de zumo de limón
- 100 g de licor de naranja (Grand Marnier®)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1 Std.
Salsa vizcaína
40 Min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Savarin rápido al ron
1 Std. 30 Min
Bizcochitos rellenos de crema y fresa
2 Std.
Tarta Tatin
1 Std. 30 Min
Biscuit glacé
4 Std. 20 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10min
Triffle de cantuccini y cerezas
1h 55 phút
Cassata siciliana
6h 30min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13 Std.
Postre chajá
11h 15min