Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 350 g de leche
- 45 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
Soufflé
- 1 cucharada de mantequilla para engrasar
- 2 cucharadas de azúcar para espolvorear
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 4 - 6 gotas de zumo de limón
- 100 g de licor de naranja (Grand Marnier®)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova de frutas tropicales
3u. 40min
Merengue suizo
10min
Postre inglés de frutos rojos
12sa 25 dk
Merengue francés
2j 15 menit
Trifle de fresas con mascarpone
3h 20 min
Tarta de merengue y fresas
1h 10 min
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7 godz. 40 min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Tarta Dobos
2 godz. 40 min
Islas flotantes
1h 45 min
Pavlova
5h 20 min
Milhojas de merengue
1 Std. 40 Min