Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hígado crudo de pato (500 - 600 g)
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharada de oporto
- 2 cucharadas de brandy
- 500 g de agua (para el vapor)
- 500 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 571 kJ / 137 kcal
- Białko
- 19.32 g
- Węglowodany
- 1.28 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulis de fruta
10min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Salsa de Pedro Ximénez
35min
Salsa de tomate
40min
Boletus con foie en papillote
30 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Vichyssoise
2h 20min
Salsa bearnesa
15min
Roux
10min
Bechamel
15min
Salsa holandesa
15min
Claras montadas
5min