Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1000 g de calamares en aros o en trozos
- 3 bolsitas de tinta de calamar
-
200
g de brandy
lub 200 g de vino blanco - 50 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 973 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24.36 g
- Węglowodany
- 7.48 g
- Tłuszcz
- 10.28 g
Alternatywne przepisy
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min
Bonito a la riojana
50min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Vinagreta de pimientos
5 min
Chipirones rellenos
1 godz. 10 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Crema de andaricas
50min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Marmitako
40min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35min