![Ajoblanco Ajoblanco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C564542-804C-41B0-9C08-D316A488A234/Derivates/996ED3E3-C379-41A7-B636-EDC1F66F3F97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de vinagre de jerez
- 800 - 1000 g de agua fría
- 20 - 30 uvas blancas (para servir)
- 30 g de almendras laminadas y tostadas (para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpachuelo
35 Min
Porra antequerana
1klst 10 min
Gazpachuelo frío con aceitunas
20 min
Salmorejo para dos
45 分钟
Salmorejo
10 Min
Gazpacho
10 Min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 min
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10 Min
Gazpacho de remolacha
10 Min
Salsa de Pedro Ximénez
35 Min
Salmorejo de remolacha
30 Min
Lactonesa (mayonesa sin huevo)
5 Min