Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de vinagre de jerez
- 800 - 1000 g de agua fría
- 20 - 30 uvas blancas (para servir)
- 30 g de almendras laminadas y tostadas (para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 Std. 10 Min
Salmorejo
10min
Salmorejo para dos
45min
Gazpacho
10min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15min
Gazpachuelo frío con aceitunas
20min
Ajoblanco de melón
8 godz. 45 min
Salmorejo de remolacha
30min
Salmorejo de grana y oro
45min
Tomate frito
25min
Mazamorra cordobesa
10min
Salsa de Pedro Ximénez
35min