Patatas a la riojana

Patatas a la riojana

4.6 680 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 1 pimiento choricero
  • 200 g de agua hirviendo
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 50 g de cebolla
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharadita de pimentón picante
  • 150 g de chorizo picante en rodajas
  • 1000 g de patatas chascadas en trozos grandes
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 hoja de laurel seca
  • 500 g de caldo
    500 g de agua
  • 2 cucharadas de perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.7 g
Kalorie 1232 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...