Sauce hollandaise

Sauce hollandaise

3.9 129 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g

Składniki

  • 50 - 85 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 200 - 335 g de beurre coupé en morceaux
  • 3 - 5 jaunes d'œufs
  • ¾ - 1 ¼ c. à café de sel
  • 2 ½ - 3 ½ pincées de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 1002.6 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 2340.4 kJ / 567.8 kcal
Tłuszcz 60.2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 38.6 g
Węglowodany 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...