Sauce hollandaise
TM6

Sauce hollandaise

3.9 (99 ocen)

Składniki

  • 50 - 85 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 200 - 335 g de beurre, coupé en morceaux
  • 3 - 5 jaunes d'œufs
  • ¾ - 1 ¼ c. à café de sel
  • 2 ½ - 3 ½ pincées de poivre moulu

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2340.4 kJ / 567.8 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
2.2 g
Tłuszcz
60.2 g
Tłuszcz nasycony
38.6 g
Błonnik
0.2 g
Sód
1002.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy