Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g vinho tinto
- 2 dentes de alho
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g bochechas de porco cortada em quartos (4 unid. aprox.)
- 1 folha de louro
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 50 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 573 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Bochechas de porco lento
16h
Risoto preto com chocos
1 Std.
Cabrito no forno com migas de espargos
10 Std. 5 Min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9h
Guisado de vitela e legumes asturiano em slow cooking
2h 45min
Ensopado de Borrego
3 Std.
Bochechas de porco
9 godz. 10 min
Lingueirão à Bulhão Pato
2 godz. 20 min
Ensopado de borrego
1 Std.
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
40min
Lombinho de porco com bacon e manteiga fumada
1 Std. 45 Min
Douradas com açorda de coentros
45min