Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g vinho tinto
- 2 dentes de alho
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g bochechas de porco cortada em quartos (4 unid. aprox.)
- 1 folha de louro
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 50 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 573 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Perna de peru com puré de maçã
11 Std. 30 Min
Pataniscas de polvo
40min
Bochechas de porco
9 Std. 10 Min
Salada de ovas
40min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Arroz de lingueirão
3 Std.
Douradas com açorda de coentros
45min
Sopa de corvina com camarão
55min
Bochechas de porco lento
16 godz.
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9 Std.
Cabrito assado
16 godz.
Pipis
1h