Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 50 g di burro a pezzi
- 10 g di miele
- 300 g di latte
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato (7 g) - 2 bustine di zafferano in polvere (250 mg)
- 500 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Pane alle banane, miele e mandorle
2h 40min
Parker Rolls (panini soffici)
3h
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Pane alla ricotta
3h
Nodini alle olive
4h 30min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Panfocaccia con noci
3h 30min
Pane ai pomodorini secchi e rosmarino
4h 30min
Pane al rosmarino e salvia
18h
Pagnotta al rosmarino
3h 30min