Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée
- 125 g di burro a tocchetti (1 cm circa) + q.b. per imburrare
- 125 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 125 g di mandorle pelate
- 125 g di zucchero di canna
- 1 uovo
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di farina di semola di grano duro rimacinata
- 500 g di albicocche sciroppate, sgocciolate e asciutte (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2229 kJ / 532 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta sprint di albicocche
45 min
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5min
Crostata al moscato e fragole
3 Std. 55 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta di zucchine
1j 55 menit
Sfogliata di pere e cioccolato
2h 50min
Crostata di pere
1h 40min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta di mele e nocciole
1h