Torta alle albicocche con crumble
TM5 TM6

Torta alle albicocche con crumble

4.4 (12 ocen)

Składniki

Pasta sablée

  • 125 g di burro a tocchetti (1 cm circa) + q.b. per imburrare
  • 125 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 125 g di mandorle pelate
  • 125 g di zucchero di canna
  • 1 uovo
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci

Terminare la preparazione

  • 1 cucchiaio di farina di semola di grano duro rimacinata
  • 500 g di albicocche sciroppate, sgocciolate e asciutte (vedere consigli)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
2229 kJ / 532 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
55.5 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
4.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy