Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 125 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di burro freddo a pezzi
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
Composta di pere
- 250 g di pere Abate, pelate e a pezzi
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 80 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 388.6 kJ / 92.9 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1h 50min
Sorbetto alle caramelle fragoline
12sa 30 dk
Crêpes ai gamberi e crescione
1h 30 min
Involtini di manzo con salsa ai frutti rossi (per 2 persone)
30min
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1u.
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8h
Biscotti croccanti di riso
1h 15min
Brutti ma buoni di arachidi
3u. 45min
Coscia di tacchino avvolta nella pancetta con patate
1h 40min
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
45 min
Torta di rose salata
4 Std. 15 Min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 min