Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla panna cotta
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 130 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Salsa ai mirtilli
- 100 g di mirtilli neri, lavati
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20min
Coppetta all'amarena
11hod. 40min
Hot Fudge
20min
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6h 30min
Parfait al mascarpone e vaniglia
2 godz. 35 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20min
Gelato allo yogurt greco con frutti rossi
16 Std. 20 Min
Gelato ai pinoli e caffè
8 Std. 30 Min
Spagnola
10h 20min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Gelato alla crema
10 godz. 15 min