日式咖哩牛肉蓋飯
TM5 TM6

日式咖哩牛肉蓋飯

4.7 (21 ocen)

Składniki

咖哩牛肉

  • 150 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
  • 15 克 蒜頭
  • 15 克 油
  • 350 克 牛肉條 ,切丁(約1.5公分)
  • 300 克 水
  • 80 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約2公分)
  • 150 克 馬鈴薯 ,去皮,切丁(約2公分)
  • 80 克 日式咖哩塊 ,切小塊

蒸煮

  • 1200 克 水
  • 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
5478.9 kJ / 1310.8 kcal
Białko
40.2 g
Węglowodany
120.2 g
Tłuszcz
73 g
Tłuszcz nasycony
139.5 g
Błonnik
5.9 g
Sód
1811.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy