Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 雞胸肉, 去皮, 切塊(約2公分)
- 1 茶匙 醬油
- 1 茶匙 米酒
- 1 顆 蛋
- 50 克 低筋麵粉
- 15 克 油
- 15 克 蒜頭
- 45 克 蕃茄醬
- 30 克 水
- 45 克 糖
- 15 克 白醋
- 200 克 綜合甜椒, 切塊
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.1 g