Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte
- 70 g di zucchero
- 60 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di estratto di vaniglia naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 830 kJ / 198 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 74.2 mg
Alternatywne przepisy
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Crema chiboust
1h
Pasta frolla
1h 10min
Crema mousseline
1h
Pan di Spagna
1h
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Panna montata al frutto della passione
5 Min
Code di aragosta con crema pasticcera
6sa
Crema diplomatica
30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Crema pasticcera al cucchiaio
15 Min
Besciamella (TM6)
15 Min