Keftas de cabillaud, purée de butternut au sésame

Keftas de cabillaud, purée de butternut au sésame

4.3 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de pain rassis coupé en morceaux
    150 g
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • d'ail
    2 gousses
  • de persil frais, équeutés
    2 brins
  • de menthe fraîche effeuillées
    2 branches
  • de coriandre fraîche équeutés
    2 brins
  • d'eau
    500 g
  • de chair de courge butternut coupée en morceaux
    600 g
  • de dos de cabillaud coupé en morceaux
    500 g
  • de purée de sésame
    1 c. à soupe
  • de miel
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • œufs
    2
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de ras el-hanout
    2 c. à café
  • de piment en poudre
    2 pincées
  • d'huile d'olive
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 375.8 kcal / 1581.5 kJ
Białko 33.3 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 167.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...