Perfect steak with sauce Bernaise

Perfect steak with sauce Bernaise

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • beef fillet steaks (3-6 cm thickness)
    2
    beef rump steak, (3-6 cm thickness)
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • olive oil to drizzle
Bernaise sauce
  • fresh tarragon leaves only; stalks reserved
    4 - 5 sprigs
  • eschalots
    80 g
  • white wine vinegar
    80 g
  • unsalted butter cut into pieces
    180 g
  • egg yolks
    4
  • salt
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 2 portions

Kalorie 3015.9 kcal / 12618.4 kJ
Białko 149.4 g
Tłuszcz 258.2 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 137.3 g
Sód 2152.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...