Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
beef fillet steaks (3-6 cm thickness)
lub beef rump steak (3-6 cm thickness) - sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- olive oil, to drizzle
Bernaise sauce
- 4 - 5 sprigs fresh tarragon, leaves only; stalks reserved
- 80 g eschalots
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 12618.4 kJ / 3015.9 kcal
- Białko
- 149.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 258.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 137.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2152.8 mg
Alternatywne przepisy
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Beef Wellington
2h 15min
Lemon caper butter
10min
Retro prawn cocktail
20 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Twice Baked Cheese Soufflés (Metric)
1h 25min
Béarnaise sauce
20 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Empanada pastry
45 min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Cheesecake
3 Std. 15 Min
Chocolate lava pudding
40min