Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 500 g de riz long blanc (voir "Conseil(s)")
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à soupe d'huile végétale
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.5 kJ / 229.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55min
Cuisson des pâtes
25min
Sucre glace
5min
Riz cantonais
45 min
Cuisson du boulgour moyen
35min
Cuisson du riz basmati
35min
Caramel liquide
25min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Cuisson du riz
25min
Cuisson du riz au jasmin
35min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min