![Cuisson du riz long blanc Cuisson du riz long blanc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d7cd541-0c43-4f54-88d6-40a8a1a049a3/Derivates/e5bb498a-ca31-4e9d-bde1-ec786d833b30.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 500 g de riz long blanc (voir "Conseil(s)")
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à soupe d'huile végétale
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.5 kJ / 229.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucre glace
5 min
Cuisson des pâtes
25 Min
Cuire du riz long complet
55 min
Cuisson du riz au jasmin
35 Min
Caramel liquide
25 Min
Rissoler lardons et champignons
20p
Sauce béchamel Mode Sauce
15 min
Cuisson du boulgour moyen
35 Min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Cuisson du riz
25 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20p
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 Min