Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 600 g d'eau
- 250 g de riz préalablement rincé à l'eau froide
- 200 g de petits pois frais
- 200 g de jambon fumé, coupé en dés
- 20 g de sauce de soja
- 3 œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- beurre, pour les œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1387.3 kJ / 331.3 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1024.7 mg
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz long blanc
35 Min
Pilaf de riz sauvage au porc
1h 10 min
Sucre glace
5 min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Mayonnaise
5 min
Riz cantonais
12 Std.
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Cuisson du riz
25 min
Cuisson du riz au jasmin
35 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 Min