Sauce champignons à la crème et au vin blanc

Sauce champignons à la crème et au vin blanc

4.7 574 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 bocal

Składniki

  • 12 g de cèpes séchés
  • 30 g d'eau
  • 100 g de champignons portobello frais coupés grossièrement en morceaux
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 50 g de beurre coupé en morceaux
  • 120 g de vin blanc sec
  • 200 g de bouillon de poule
  • 125 g de crème, env. 18% m.g.
  • ¼ - ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 25 g de farine de blé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 1636 mg
Białko 13 g
Kalorie 3309 kJ / 789 kcal
Tłuszcz 62 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 49 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...